Demokratiskt ansvar

Det är mycket som figurerar såhär i valtider och jag har idag sett en både rolig och lite skrämmande sida från Nöjesguiden om hur det kunde se ut om partier ärligt skrev vad de stod för på sina valaffischer. Självklart är det vinklat och lite överdrivet men det är ändå en ganska bra fingervisning om vad de olika partierna signalerar.

Har också sett ett Youtube-klipp på olika uttalanden som SD-politiker har gjort om kanske inte är helt genomtänkta men som helt klart är skrämmande. Jag tror också i och för sig att  om du letar upp alla tankevurpor som alla politiker gjort och tar de ur sitt sammanhang så skulle du kunna göra liknande klipp för alla partier. Dock känner jag väldigt svårt att se hur dessa uttalande skulle bli mycket bättre i sitt sammanhang.

Jag verkligen hoppas att svenska folket ser till att rösta i år och att de faktiskt läser på lite innan de röstar. Det är enkelt att döma och ha åsikter om partierna när allt man vet om den är de stora rubrikerna i deras valmanifest och det som sägs om dem antingen från dem själva eller deras motståndare.

Jag är väldigt för demokrati men med en demokratisk frihet så anser jag också att det medför ett visst ansvar att vara säker på hur man använder sin röst och vad konsekvensen blir. Det är bara val vart fjärde år så jag så hoppas verkligen att Sverige tar sitt ansvar och läser på och sedan går och röstar.

Val 2014

(Visited 36 times, 1 visits today)
Detta inlägg postades i Valet 2014 och märktes , , , den av .

Om Admin

Flyant, es un nuevo operador de carga aérea que nace por el grupo Futura. Estamos creando este medio para poder estar mas cerca de tí, y de que puedas aprovechar un servicio diferente a otras compañia por nuestra flexibilidad, fiabilidad y adaptabilidad. Bienvenidos a este espacio donde trataremos temas de interés. Si tienes algun comentario, no dudes en participar o formar parte en las discusiones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *