Förstörd symbol

Läste expressens artikel om ett klipp som de väljer att inte använda för att mannen de intervjuar har ett hakkors tatuerat på halsen.

Så självklart så har ju varenda antinazist och antinazist gått i taket, vilket egentligen inte är så konstigt om man inte har vet om att hakkorset inte är en nazistsymbol från början. Den har funnits i tusentals år i olika kulturer och symboliserar lycka och ljus.

Mannen i inslaget är buddist och har valt att sätta symbolen på halsen som ett försök att sudda bort naziststämpeln som den nu har fått. Personligen tycker jag att det är modigt av honom och också bra att utbilda folk i dess ursprungliga mening.

Men frågan är om denna symbol inte är nedsvärtad för all framtid pga Hitler och Nazityskland. Det känns nästan så för mig i alla fall. Varenda gång jag ser denna symbol så tänker jag på de hemskheter som utfärdades under första och andra världskriget.

Så jag tycker att mannen i inslaget är väldigt modig men så länge inte fler gör som honom och försöker upprätta symbolens ursprungliga mening så kommer han troligen att stämplas som nazist.

hakkors

(Visited 75 times, 1 visits today)
Detta inlägg postades i Blandat och märktes , , den av .

Om Admin

Flyant, es un nuevo operador de carga aérea que nace por el grupo Futura. Estamos creando este medio para poder estar mas cerca de tí, y de que puedas aprovechar un servicio diferente a otras compañia por nuestra flexibilidad, fiabilidad y adaptabilidad. Bienvenidos a este espacio donde trataremos temas de interés. Si tienes algun comentario, no dudes en participar o formar parte en las discusiones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *