Idrott i skolan förbättrar koncentrationen och hälsan

Vikten av idrott i skolan

I samband med att tekniken utvecklas och internet blir mer och mer tillgängligt, ökar också övervikt och fetma hos många barn och ungdomar. Ser man tillbaka på tidigare år var det betydligt mer vanligt att barn och unga var ute och rörde på sig. Visst finns det fortfarande många som väljer att vara ute i friska luften och sporta eller leka, men i många fall har smartphones och surfplattor tagit över vardagen helt. En mycket stor fördel som alla i Sverige erbjuds från en ung ålder är gymnastik, eller rytmik som är vanligare i förskolor. Idrott i skolan är ett sätt att få barn, som i vanliga fall kanske inte aktiverar sig till den grad att kroppen och hälsan får en positiv effekt, att röra på sig. Många har delade känslor inför idrott i skolan, men de allra flesta, både barn, föräldrar och lärare, håller med om att det skulle behövas ytterligare timmar eftersom en del vill ha mer idrott i skolan. Vissa menar att det är alldeles för få timmar och att alla föräldrar inte hinner med att sysselsätta sina barn på vardagar, eller så har barnen själva inte har något intresse för motion. Genom att införa fler idrottstimmar i skolan minskar risken för ohälsa hos barn och ger starkare och friskare människor.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *