Lärarlöner

Vi diskuterade löner när vi hade middag med några bekanta i helgen och är ju alltid bli väldigt intressanta diskussioner. Nu har vi alla känt varandra väldigt länge så för oss blir det inte den typen av diskussion där det ska jämföras och rankas vem som tjänar mest, utan vi diskuterade mer hur det ser ut yrken emellan och hur olika positioner och yrken värderas idag. Jag som lärare slår ju gärna ett slag för hur lågt jag ändå tycker att lärare värderas i sina löner, vi tar ändå hand om vår framtid. Jämför man oss lärare med den lön bemanningssjuksköterska har så pratar vi nästan hälften och ibland ännu mer. Nu är jag av den åsikten att jag tycker att sjuksköterskor är värda allt och lite till och att bemanningsföretagen är ett bra komplement för de sköterskor som inte prioriterar fasta anställningar och inte har krav på en fast placering i sitt sjuksköterskeyrke. Jag tycker att alla sköterskorna ska ha lika bra betalt oavsett om de är anställda av landsting eller bemanningsföretag.

Sköterska klädd för operation

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *