Aktiviteter för barn och ungdomar

Nyligen hade vi en diskussion i lärarrummet kring antalet fritidsaktiviteter barn sysselsätter sig med. En kollega till mig hade samtalat med en elev som varit väldigt trött under ett par veckor. Eleven berättade att han spelade fotboll och tennis på fritiden. Utöver det körde han även motorcross på helgerna tillsammans med sin äldre bror och aktiviteterna var anledningen till att han var såpass trött nuförtiden. Kollegan frågade då ifall han tyckte att det var roligt, med tanke på hur trött han var. Eleven uttryckte att det var lite för mycket eftersom han aldrig hann återhämta sig mellan skola och fritid. Hans föräldrar hade betalat dyra avgifter och han vill inte göra dem besvikna. Som lärare och förälder tycker jag att det är viktigt att man samtalar med barnen om vad som är rimligt. Låt dem välja en fritidsaktivitet och glöm inte heller att skaffa ett bra skydd genom Moderna försäkringar. Då kan du sova lugnt om natten i vetskapen om att det är fullt tillräckligt!

Trött kille som lutar huvudet framåt
Barn som spelar fotboll

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *