Svenska skolor i Spanien

Många svenskar väljer idag att flytta utomlands. Finns det barn i bagaget måste såklart även skolfrågan lösas. På många ställen får man förlita sig till landets egna skolor. En del orter erbjuder kompletterande svenskundervisning som innebär att barnen läser svenska några timmar per vecka. I Spanien däremot finns flera orter där det drivs svenska skolor. I Marbella, till exempel, finns en liten skola där det går ungefär 100 elever. Här finns både förskola och grundskola upp till årskurs sex. Det skulle vara intressant att arbeta på en sådan skola för att se hur de skiljer sig från skolorna i Sverige. Kanske jag ska ta kontakt med en fastighetsmäklare Spanien för att se om det finns några lämpliga bostäder i närheten av skolan. Det skulle säkert vara bra även för barnen att lära sig ett nytt språk och uppleva en annan kultur både vad gäller mat och livsstil. Det är nyttiga erfarenheter att ha med sig i livet.

Två barn, jordglob och böcker
Fisk grillas över öppen eld

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *