Ekonomiskt oberoende som lärare?

Nej, det händer inte. Läraryrket må ha utvecklas positivt lönemässigt under den senaste tioårsperioden, med generell löneglidning och riktade lönesatsningar som karriärtjänster och lärarlönelyft, men ekonomiskt oberoende blir man inte. På skolan där jag jobbar är vi dock ett litet gäng lärare som drömmer lite om att kunna göra vad vi vill utan att någonsin mer behöva tänka på pengar. Aktiemarknaden lockar många och min kollega Per är speciellt hängiven. Han investerar säkert halva sin lön på börsen i hopp om att en dag kunna lämna yrket för gott, men jag har aldrig vågat. Jag har nog känt att jag kan för lite men nu börjar jag ändå känna viss inspiration. Jag prenumererar nämligen på Söderberg & Partners veckoanalysen som ger mig mycket nyttig kunskap och kommer med många bra tips om vad, när och hur jag ska investera. Jag är nog faktiskt nära att köpa in mig på börsen för alla första gången nu. Håll tummarna för mig.

Börsskärmen skrämmer inte längre lika mycket

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *