Kategoriarkiv: Privat

Ännu en termin till ända

Det är helt otroligt vad tiden går fort nu för tiden. Nu är det redan dags för jullov, även om det alltid är lika välkommet så känns det alltid som att hösten gått otroligt fort. Problemet är väl bara att juluppehållet kommer att kännas som att det har gått lika fort.

Vi har faktiskt dragit ner på måstena inför jul i år och gjort det lite enklare för oss. Vi har till exempel bestämt att vi inte ska ge bort några julklappar i år, så slipper vi den julstressen.

Vi kommer också att köpa mycket färdiggjord mat och inte ha så mycket mat som vi alltid har. Det enda vi kommer att göra själva som det ser ut nu är julskinka och Janssons frestelse.jansson

Så i år är det njutning och ledighet som gäller istället.

Tur det finns hjälp att få

bryggaMin fru och hennes bröder har ärvt en liten stuga ute i skärgården som en gång var deras mormors föräldrahem. Så vi brukar turas om att ha visas i stugan under sommaren och det är verkligen den tiden som vi alla ser fram emot varje år. Det är verkligen att gå tillbaka till ett enklare liv. Det är begränsat med moderniteter så det är verkligen en oas för avkoppling.

I år blir det dock lite arbete eftersom vi behöver rusta upp den gamla bryggan som hör till tomten. Den har behövts repareras under många år men nu går det inte att skjuta på det längre. Ska dock erkänna att varken jag eller mina svågrar är speciellt händiga när det gäller så här stora projekt, och kan inte säga att jag har lust att lägga tid på det heller under semestern. Så vi blev tipsade om Sjöliv som vi har anlitat och de håller på för fullt med renoveringen av brygga. Kan verkligen rekommendera dem om ni har liknande problem, väldigt professionella och effektiva. Så när vi kommer till stugan i år så har vi en helt ny och renoverad brygga att njuta av.

 

Jägarlicens

Har under flera år funderat på att ta jägarlicens. Både min pappa och min bror har det men jag har aldrig blivit klar till att ta den.

Inte för att jag tycker om att skjuta djur för nöjes skulle utan för att jag verkligen älskar viltkött! Det är få saker som går upp mot en mustig älggryta och en lika mustig öl. Ett år gjorde min bror julskinka på vildsvinskött som var helt gudomligt gott.

Nu precis så läste jag en artikel om en 19-åring som blivit biten i bröstet och benet av en björn. På något sätt verkar han ha kommit mellan honan och hennes ungar. Det är ju egentligen enda gången som det är farligt att vara jägare, när man kommer mellan en hona och hennes ungar. Visst det är också farligt om djuret är skadat eller känner sig hotat.

Så det är verkligen verkligen olyckligt när sånt här sker. Så jag hoppas att folk har förståelse för att detta är ett stort ”misstag” mellan människa och björn och att folk inte börjar hävda att alla björnar är livsfarliga och måste skjutas.

Jag hävdar till 99% av fallen som olyckor sker så är det oförståelse för djuret och dess situation.

jägarlicens

Husvagnssemester i Karlskrona

Denna veckan har jag och familjen spenderat på Skönstavik camping i Karlskrona. Vädret har varit kanon så barnen har mer eller mindre bott i vattnet.

Igår kväll var vi inne i centrala Karlskrona och gick på Glassiären som vi har hört så mycket om. De serverar otroligt stora glassar och har hur mycket smaker som helst att välja bland. Barnen var helt i extas. Glassarna var som en hel middag så vi behövde inte laga någon mat sedan när vi kom hem på kvällen. Jag valde smakerna dammsugare, melon och lakrits och det var helt otroligt goda smaker. Kul när man kan få lite annorlunda smaker.

Imorgon om det inte är för varmt så tänkte vi gå på Marinmuseet som också ska vara väldigt bra. Det ser jag verkligen fram emot. Kanske att jag går själv så får min fru stanna på campingen med barnen så de kan bada.

glassiären

 

Snart är det äntligen dags för fotbolls vm!

Nu är det verkligen inte många dagar kvar tills det är dags för fotbolls vm i Brasilien! Längtar verkligen men är också lite bedrövad över att Sverige inte spelar.

Men det är ändå som balsam för själen att se så mycket bra fotboll. Vi tippat på jobbet och lagt 100 kr var så det blir rätt mycket pengar för vinnaren kan jag tro. Är väl naivt att tro att det skulle vara jag, brukar inte ha någon vidare tur när jag tippar. Men det är roligt i alla fall.

Vill dela med mig av denna länken som verkligen satte fart på fotbollssuget hos mig.

Fotbolls vm

Fredagsmys

Idag kommer jag och min familj att ha, enligt mig, riktigt traditionellt fredagsmys. Barnen har beställt tacos och jag är skickad till Hemmakväll för att köpa lösgodis.

Hade egentligen tänkt att vi skulle grillat ikväll men insåg att grillen nog behöver en uppfräschning innan den används för första gången i år. Så när barnen föreslog tacos så kändes det som ett mindre ansträngande projekt såhär en fredag kväll. Det ska ju bli fint väder hela helgen så det ska nog bli tid till att sköta om grillen också.

Önskar er alla en trevlig helg!

tacos