Kategoriarkiv: Valet 2014

Orolig för framtiden…

Jag ska inte sticka under stolen att alla artiklar som sprids i media om hur Sverige kämpar för att få ihop en fungerande och samarbetande regering inte oroar mig. Självklart måste nyheter förstoras upp och göras extra märkvärdiga för att sälja men det är ju ändå ingen rök utan eld.

Jag är ju absolut främst orolig över hur utbildningen i svenska skolor ska på verka med tanke på att många undersökningar visar att fler och fler elever inte har fullständiga betyg när de går ut skolan. Detta är ju något som ligger mig varmt och hjärtat.

För mig är det viktigt att Sveriges befolkning har en bra utbildning dels för att klara sig i vårt samhälle och de krav som ställ på en anställd idag för att mäta sig med internationell standard. Samt att en bra utbildning krävs för att vi som nation ska kunna konkurrera med resten av Europa när det gäller forskning, kompetens och mycket mer.

Jag hoppas verkligen att Sveriges nya regering snabbt kommer ihåg med rätt man på rätt post och framför allt att de börjar samarbeta och fokusera på hur Sverige ska få en så bra framtid som möjligt.

utbildning

Demokratiskt ansvar

Det är mycket som figurerar såhär i valtider och jag har idag sett en både rolig och lite skrämmande sida från Nöjesguiden om hur det kunde se ut om partier ärligt skrev vad de stod för på sina valaffischer. Självklart är det vinklat och lite överdrivet men det är ändå en ganska bra fingervisning om vad de olika partierna signalerar.

Har också sett ett Youtube-klipp på olika uttalanden som SD-politiker har gjort om kanske inte är helt genomtänkta men som helt klart är skrämmande. Jag tror också i och för sig att  om du letar upp alla tankevurpor som alla politiker gjort och tar de ur sitt sammanhang så skulle du kunna göra liknande klipp för alla partier. Dock känner jag väldigt svårt att se hur dessa uttalande skulle bli mycket bättre i sitt sammanhang.

Jag verkligen hoppas att svenska folket ser till att rösta i år och att de faktiskt läser på lite innan de röstar. Det är enkelt att döma och ha åsikter om partierna när allt man vet om den är de stora rubrikerna i deras valmanifest och det som sägs om dem antingen från dem själva eller deras motståndare.

Jag är väldigt för demokrati men med en demokratisk frihet så anser jag också att det medför ett visst ansvar att vara säker på hur man använder sin röst och vad konsekvensen blir. Det är bara val vart fjärde år så jag så hoppas verkligen att Sverige tar sitt ansvar och läser på och sedan går och röstar.

Val 2014

Skolan är en viktig fråga i valet

När jag läser denna artikel i Aftonbladet så får jag känslan av deja vy. För mig känns det som att det ofta är mycket prat och löften om hur skolan ska förbättras om partiet blir valt.

Missförstå mig inte nu, självklart är det fantastiskt att partierna vill förbättra och utveckla skolorna. Ibland upplever jag att det vid varje valår ska satsas på skolorna och att de system som finns måste göras om. Jag får känslan av att vi har inte mer än har hunnit arbeta in oss i den senaste förändringen innan det är dags för nya.

Jag tycker det är bra att det kontinuerligt sker undersökningar för att se hur det går för eleverna och hur deras kunskaper är jämfört med elever i andra länder. Så att vi snabbt kan förbättra de områden där det tydligt inte fungerar. Fast ibland upplever jag att många vallöften är för att skapa röster och att man inte riktigt tänker på eleverna eller oss lärare som ska genomföra alla förändringar som politikerna utlovar. Kan vi inte bara utvärdera och behålla det som fungera och istället skruva lite på det som inte ser ut att fungera? Det tar tid att arbeta in nya rutiner och arbetssätt, För enligt mig är det eleverna som blir drabbade under tiden de nya rutinerna arbetas in

Skriver